Langkah2 Membuat Email :)

1. ketik gmail.com maka akan muncul halaman seperti ini, awak pilihlah create account. tu yang warna biru tu.

2. atau awak boleh buka google, tu sebelah kanan atas ada tulisan Gmail


3. lepas awak klik create account, muncul semacam form. awak isilah macam biase.

4. Awak isikan nomor hape awak, pilih text message, continue. tunggu sekejap hape awak akan dapat sms dari mbah google. istimewa awak. dapatlah tu kode verikasi untuk gmail awak. 

setelah tadi awak dapat kode dari gmail, awak masukkan kode tersebut dikotak tersedia, sila awak create your profile. dah jadi laa gmail awak. seronok awak?  saye suke!

bila awak nak kirim gmail ke mana2. awak pilih je laa kotak warna merah artinya TULIS. Awak isilah To: alamat email tujuan. misalnya ukhtiria@ymail.com 
awak nak kirim file lewat google drive, setelah awak tadi klik TULIS, awak cari jee laa lambang segi tiga macam gambar kat atas. next pilih upload.. file yang nak dikirim

upload tadi file awak

kemudian pilih send.. 

pilih share... tu tulisan dalam kotak biru.



SELESAI.

Unknown

No comments:

Instagram